view-of-table-mountain-cape-town.jpg

Legendary Cape Town Surf Trip

2020.02.28 - 03.08

 

Egy legendás város

Fokváros amellett, hogy a szörfözés egyik őshazája, ámulatba ejtő természeti adottságokkal bír, mindemellett a régió kulturális központja is. A különböző kultúrák igazi olvasztótégelye (az országban 11 hivatalos nyelv van, számos különböző országból és felmenőkkel bíró emberek lakják) rengeteg programmal, látnivalóval, izgalmas gasztronómiával és vidám emberekkel. Egyszerre tud egy laza, szörfös óceánparti város és egy igazi nyugatias stílusú metropolisz lenni. Klímája egész évben kellemes, szinte az összes vízisporthoz megvannak az adottságai, rengeteg világversenyt is rendeznek itt. Az itt töltött 10 napunk alatt kihozzuk a maximumot a lehetőségekből, és a mindennapos szörfözés mellett amennyire csak lehet elmerülünk a Fokvárosi életbe és meglátogatjuk az ikonikus helyszíneket.

Szállásunk

A szállásunk egy gyönyörű, közvetlenül a Muizenberg beachre néző apartmanházban lesz, kétágyas szobákban, teljes felszereléssel. Képzeljétek el azt az érzést, hogy egy kellemes reggeli után lesétálhatunk minden nap a világ egyik legrégebbi ráadásul barátságos szörfös szpotjára megtanulni csúszni, a teraszról pedig mindig figyelhetjük a hullámokat és hallgathatjuk a tengert. Az alábbi kép a szállásról nem illusztráció :)

94030835.jpg

Muizenberg - ahol szörfözünk

Idén ünnepelte 100 éves évfordulóját Muizenberg, ahol 1919-ben fotózták le az első szörföst, aki ráadásul az első nő volt a sportág történetében. (A 100 éves évfordulót egyébként idén júniusban egy óriási közös kievezéssel és szörfözéssel ünnepelték.) A környék persze ezen kívül is bővelkedik kiemelkedően izgalmas szörfös helyekben, nem véletlenül van ott a város Hawaii, California, Ausztrália mellett a legfontosabb szörfös versenyek helyszíneként. Ezekre igény esetén szervezünk majd fakultatív túrákat.

100 év szörf.jpg

Program

Érkezés

Welcome-koccintás és vacsi.

Tábla-hegy túra

Fokváros az egyik legszebb fekvésű hely a világon, amit leginkább ikonikus Tábla-hegynek köszönhet: összetéveszthetetlen formájával magasodik a város fölé. Tetejéről a panoráma fantasztikus, a túrát odáig gyalog, vagy felvonóval is meg lehet tenni. A túrát természetesen naplementére időzítjük majd.

Fokváros felfedezése

Kötetlen csatangolás a belvárosban, este közös vacsora és buli.


bigbay.jpeg

Big Bay

Ahogy a neve is mutatja az egyik legnagyobb beach a környéken, Kite-szörfösök paradicsoma. Rengeteg hangulatos kávézó, pezsgő parti élet vár itt ránk.

capegoodhope.jpg

Jóreménység-foka

A kontinens majdnem legdélibb csücske a kellemesen meleg Indiai és a Golf-áramlatnak köszönhetően hűvös Atlanti-óceán találkozópontja, egy újabb túra ahol fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk.

cape-town-waterfront-wide.jpg

V&A Waterfront

Dél-Afrika legrébbi működő kikötője a királyi család hercegéről és hercegnőjéről kapta a nevét, akik 1860-ban a királyi családból elsőként látogattak Fokvárosba. A kikötő környéke a város egyik legpezsgőbb, legautentikusabb része, rengeteg programmal egész évben.

stellenbosch.jpg

Stellenbosch borvidék

Nem hagyhatjuk ki a borokat sem, szerencsére az egyik legszebb borvidék alig egy órányi autózásra lesz tőlünk. Stellenbosch az ország bortermelésének és kutatásának a központja, egyben pedig az egyik legrégebbi városa is.


Safari

Kicsit távolabb, de két órás úttal elérhető egy rezervátum (Aquila Privat Game Reserve), ahol jó eséllyel megfigyelhetők a big five akár minden tagja. A túra fakultatív, ára körülbelül 100-150 euró.


Clifton_Beachs.jpg

Clifton beach

Rangos magazinok rendre a világ legszebb strandjai közé választják a Cliftont, ahol a legnagyobb és legszebb házak és éttermek vannak, egy túrát mindenképpen megér.


Lions-Head-Hike-16.jpg

Lion’s head

Egy sziklaszirt a városhoz közel, amely távolról nézve egy oroszlán profiljára hasonlít, a Tábla-hegy mellett egy másik jellegzetes pontja a városnak. Napkeltekor a legszebb, megéri az erőfeszítést és korán felkelni, feltúrázni.

98457da6-31ba-4a5c-a33b-3974486fb634.jpg

Simon’s Town SUP

Kevesen tudják, de Fokváros partjainál rengeteg fóka és pingvin is van. Egy fakultatív túra keretében lehetőségünk lesz elmenni SUP-ozni és közben megfigyelni őket. A túra ára kb. 50 euró.

Ár

799 eur

Tartalmazza:

Szállást 9 éjszakára * 7 nap (napi 1,5-2 óra) szörfoktatást angol nyelven, gyakorlott helyi oktatókkal Müizenberg beachen (wetsuit + deszka bérlést is tartalmazza) * A heti fenti közös programok szervezését (fakultatív programok, esetleges étkezések és belépődíjak nélkül) * Kisbusz bérlés díját * Fotókat

 Nem tartalmazza:

Repülőjegyet * Ellátást * Kisbusz benzinköltségét * További fakultatív szörf felszerelés bérlést, oktatást

Haladó szörfösöknek, akiknek nem kell felszerelés és oktatás: 659 euró

A túra kis létszámú lesz, (10 fő) a helyeket az előleg beérkezésének sorrendjében töltjük fel. A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén indul.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/702407410203879/

Jelentkezés: reservation@naturelle.hu (További információk, kérdések: Király Dávid +36307019318)

Jelentkezési határidő: December 15., 300 euró előleg befizetésével