SUP Jóga

SUP jóga

A sup jóga az egyik legújabb és legtrendibb hibrid sport, ami az utóbbi években született. Egy ősi tudományra épülő, hazánkban nagy népszerűségnek örvendő mozgásformát, a jógát, mely önmagában is számos pozitív hatással bír, kiemeltek a megszokott környezetéből, és áthelyezték a természetbe. Méghozzá nem is akárhova: a víz tetejére. Ez adja a sup jóga különlegességét, és kihívását, hiszen a gyakorlatokat egy SUP deszkán kell végezni, dacolva a billegéssel, hullámokkal és egyéb nehezítő körülményekkel.

A szabadban való gyakorlás természetesen hatalmas élmény, főleg a városlakók számára, de ennél sokkal több előnye is van: a folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően az izmok állandóan aktívak, a gyakorlás intenzívebb; fejleszti a koncentrációt; javítja az egyensúlyérzéket valamint oldja a stresszt.

Rubesch Linda, oktató

A jógával 2009-ben egy baleset kapcsán kerültem közelebbi kapcsolatba. Ez a mozgásforma segített a gyógyulásban és hamarosan fontosabb lett szimpla rehabilitációnál. Az akkreditált jógaoktató képzést egy indiai mesternél végeztem, majd 2015 januárjában egészen Californiáig mentem, hogy ott elvégezzem az akkreditált SUP yoga oktatói képzést (egyedüliként az országban). Oktatóként főleg az ashtangát és a dinamikusabb irányzatokat érzem közel magamhoz, de szárazföldön és supon is igyekszem minél változatosabb óratípusokat megszerettetni az emberekkel.

Következő óráinkról Facebook oldalunkon tájékozódhattok.